Öt hasznos tipp a karácsonyi videózáshoz

christ.jpgMindenki szereti megörökíteni a családi karácsonyt. Évek óta mentjük az emlékeket, köztük rengeteg családi karácsonyt is végignéztünk. Tapasztalataink alapján összeírtunk öt hasznos tippet, hogy ez minél jobban sikerüljön:

1. Legyen elég fény: A fa derengése alapozza meg a hangulatot, viszont a kevés fény a fényképezőgép és a kamera ellensége. A kamerák ilyenkor magasabb érzékenységre állnak át, gyakran mákos, zajos képet rögzítenek. Vagy használjunk jó vakut, (kamera esetén folyamatos akkumlátoros világítást), vagy kapcsoljunk fel minél több világítást a szobában.

2. Ha a kamera éjjellátóját használjuk (infravörös night vision) ne felejtsük el kikapcsolni ha már nincs rá szükség, különben a további felvételeken mindenki szép zöld lesz.

3. Zoom-ot csak óvatosan használjunk, ráközelítéskor a kézremegés be fogja rázni a képet is. Ha közelit kell felvenni, a legjobb a láb-zoom (közelebb megyünk).

4. Próbáljunk érdekes videókat rögzíteni, akár szokatlan nézőpontokból is. A hozzánk kerülő felvételek 90%-a apu 180 centis nézőpontjából készülnek, általában mindenkinek csak a feje búbja látszik.

5. Szeretteinket filmezzük inkább, mint a krumplipürét, húsz év múlva visszanézve a menü senkit sem fog érdekelni..