3 lifehack Androidos telefonhoz

Úton útfélen, folyamatosan nyomkodjuk a telefont, ezért nem mindegy mennyire ismered jól a készüléked, és kihasználod-e minden rejtett szuperképességét.

Mert van neki, nem is egy!

Összeszedtünk 3 érdekes trükköt, ami megkönnyítheti az életed az androidos telefonoddal. Fontos: nem biztos, hogy mindegyik tipp minden készüléknél működik. Ki kell próbálni őket! (és lehet, hogy egy picit másképpen hívják az adott funkciót, olvasd el figyelmesen a beállítási lehetőségeket!)

1.      Értesítések elrejtése a kíváncsi szemek elől

Sokat utazol buszon, villamoson, vagy egyszerűen csak nem akarsz mindent a kollégák orrára kötni? Van megoldás, hogy az értesítések előnézetét elrejtsd a illetéktelen kukkolók elől.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a Beállításokban megkeresni az Értesítések menüpontot. Itt pedig további beállítási lehetőségeket kell keresni (fogaskerék, 3 pont, Speciális menü, újabb Beállítások menü, de az is előfordulhat, hogy applikációnként kell beállítani).

Ebben a speciális menüben a Lezárási képernyő beállításait kell keresned, és ott kiválasztani azt, hogy Rejtse el a bizalmas tartalmat.

Így az értesítések csak azt fogják megmutatni a zárolt képernyőn, hogy kaptál néhány emailt, vagy üzenetet, de a feladóját és a tartalmát nem mutatja meg.

Kínos beszélgetéseket kerülhetsz el a funkcióval!

2.      SD kártya titkosítás

Mielőtt gondolkodás nélkül beállítod a plusz biztonsági funkciót 2 dolgot át kell gondolnod!

  1. csak a telefonon fogod-e használni a kártyát, mert ezzel a funkcióval összekötöd a mobilod és a kártyát egy titkos csatornával, és semmilyen más eszközzel nem fog újraformázás nélkül szóba állni a kártya. Ha számítógépre át szoktad tölteni a rá mentett képeket, ne állítsd be a funkciót, mert nem fogja a gép látni a tartalmát.
  2. van-e megfelelő biztonsági mentésed a telefonról. Mert ha beállítod ezt a funkciót, akkor egy esetleges készülék meghibásodás esetén MINDEN, A KÁRTYÁN TÁROLT ADAT EL FOG VESZNI. Nem lehet menteni. A biztonsági mentésekről bővebben itt!

Ha a fentieket alaposan átgondoltad, csak akkor állítsd be a funkciót.

A Beállítások menübe kell belépned, majd az SD kártya jelszó vagy titkosítás menüpontot megkeresni és létrehozni a titkosítást.

mk3s3o3p07.jpg

3.      Fotózás fülessel

Gyakran érzed azt, hogy túl rövid a kezed, vagy épp rendszeresen mozdulnak be a képeid a képernyő megbökésétől fotózás közben?

Van megoldás.

A legtöbb telefon és fotóalkalmazás támogatja a fülessel történő fényképkészítést.

Ehhez nem kell más tenned, mint bedugni a fülhallgatót, beállítani a telefont a megfelelő pozícióba, majd megnyomni a bedugott füleseden a megfelelő gombot.

Ez készülék típustól függően lehet a plusz-mínusz, vagy a hívás fogadására is használt dedikált gomb.

31hdfp7_ykl.jpg

Ha tetszettek a tippjeink, kövess minket a Facebook-on is további hasznos mobilos tartalmakért!