kezdetek 3 VHS és más videofelvételek

Tehát nem csak fotók, diák, negatívok és doksik vannak, amik elavulhatnak, és rendszerezhetetlenek.

Mindenkinek vannak videói, és sokaknak még működik is a lejátszója. Az viszont kevesen tudják, hogy ahogy megszűnt a videók gyártása és forgalmazása, úgy lassan szervizelni se lehet őket, ergo ott lesz egy nagy kupac kazi a szalagavató videóval, az esküvő felvételével, a szülinapi anyagokkal, és a nyaralásokról még nem is beszéltünk. És sehogy nem tudjuk megnézni őket, mert nem fér a DVD lejátszóba egyik kazetta se.

Azt meg még kevesebben tudják, hogy a video kazetták élettartama se örök, 15 év után eléggé leromlik a minőségük, és egyszercsak lejátszhatatlanokká válnak. Ráadásul minden lejátszással romlik is a minőség... Ilyenkor kerülnek előtérbe a meditációs technikák, hogy vissza tudjunk emlékezni az 1982-es lengyelországi vízitúra minden fontos mozzanatára. VAGY: el kell hozni őket nekem és nincs több gond rájuk.

Úgyhogy videót is kell tudnom csinálni. Ehhez kell hardveres MPEG II-t kódolni tudó kártya, egy pár videómagnó, és kézikamerák, hogy a legnépszerűbb kamera formátumokat tudjam vállalni.

Kizárólag Hi-fi stereo videomagnókat használunk, van több, ami S-VHS-t is tud, van benne TBC, és zajszűrés is.

Jelenleg 8 kamerával tudunk menteni, Video8-at, Hi8-at, Digital8-at, miniDV-t is, ezzel lefedjük az igények 99%-át, ami ettől eltérő formátum, azt egy megbízható partnerünk menti kb. 1 hét határidővel: DVCAM, BETACAM SP, stb..