Le lehet-e menteni az UPC-s filmeket?

thome_upc_1389342738.jpg_497x412

Egy érdekes kérdést tett fel egy ügyfelünk: Kiszerelte a UPC-s set-top-boxából a merevlemezt, hogy felmásolja róla a felvett filmeket a számítógépére, és ez nem sikerült, a segítségünket kérte.

Sajnos a TV szolgáltatócégek is korán felismerték, hogy az ő Set top boxukat is ugyanúgy szeretnék használni az emberek, mint egy videót, a filmeket tulajdonolni akarják:)

Úgyhogy tettek egy sor intézkedést, ami ezt lehetetlenné teszi: A merevlemez nem szokványos FAT32 vagy NTFS fájlrendszerű, hanem egyedi, (talán Linux alapú) sima windows PC nem fogja látni. Másodsorban a készülék csak akkor tud lejátszani rá felvett műsort, ha azon a helyen van a netre csatlakoztatva ahol a szolgáltatás meg lett rendelve. Amikor lejátszunk egy videót, a gép feljelentkezik, és a netről kapott kulccsal feloldja a videó titkosítását, ezután lejátssza azt. Tehát jó eséllyel mégha a számítógép látná is a HDD-t, a fájlok használhatatlanok lesznek.

Egy lehetőség van a felvételek mentésére: otthon egy minőségi tunerkártyával, vagy asztali DVD íróval neki kell állni egyesével újradigitalizálni őket, bizony minőségromlással...