Miért nem elég a drága technológia a digitalizáláshoz?

Sokszor kapjuk meg, főleg az olyan ügyfelektől, akik nagyobb mennyiségű emléket hoznak hozzánk, hogy olcsóbb lenne, ha megvennék az eszközöket és maguk csinálnák meg. 

Erre több okból is mosolyogni szoktunk. 

Egyrészt: hiába vannak profi eszközeid a digitalizáláshoz, ha nem tudod őket megfelelően használni. 
Az alábbi kép, tökéletesen mutatja, hogy mi a különbség szkennelés és szkennelés között.

38537192_2611223852236892_3409648019442761728_n.jpg

A dia ugyanazzal a szkennerrel kétféle módon lett digitalizálva: 
A felsőn megtisztítva, leszorítva egy 24 képkockás keretbe, az alsón pedig tisztítás nélkül, a saját szervizkeretében (az üveget távolítottuk csak el belőle) szkennelve.

Az eredmény önmagáért beszél.

Egy picit több odafigyelés, egy kicsit több időráfordítás és a kép sokkal élesebb, részletgazdagabb és zajmentesebb. Az ilyen leheletnyi apróságokon is múlik a minőség, nem csak a drága technológián!

Másrészt nem csak magát az eszközt kell megtanulni kezelni, hanem a programokat is, amelyekkel az utómunkát el lehet végezni. Alap egy kis PhotoShop tudás, de nem árt az Illustrator sem, ha már profin kezeled a szkennered programját.

Harmadrészt pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi időt töltesz el az emlékek digitalizálásával, utómunkálataival és rendszerezésével. Egy nagyobb archívum esetén hetekben, hónapokban mérhető a munka mennyisége. Amit, ha jobban belegondolsz fordíthatsz olyan munkára is, amivel a digitalizálás árának a többszörösét is megkeresheted.  :)

Ha vannak otthon diáid, ne habozz, hozd be hozzánk őket, hogy a fenti minőségben digitalizálódhassanak!