Beázott mobil mentésének lépései

Miért a beázott mobilokon levő adatok vannak a legnagyobb veszélyben adatmentési szempontból? 

 

Mert a víz, illetve a vízben található különböző ásványi sók alattomos módon kémiai támadásnak vetik alá az igen érzékeny elektronikát, és mikro zárlatokat okozhatnak, ami szintén nem a hosszú élet garanciája. 

A víznél sokkal jobb, ha "csak" összetöröd a mobilod. Éppen ezért ha már sikerült megmártani, ne habozz vele, azonnal fordulj szakemberhez, aki professzionálisan meg tudja tisztítani az alaplapot a kicsapódó sóktól. 

img_6016.JPG

Ha vársz: 

- a vízben található sók kicsapódnak "vízkőként", és olyan áramköröket zárnak rövidre, amit nem kellene- ha víz érte a készüléket a legjobb lépés áramtalanítani- kivenni az aksit, ha lehet. Töltőre dugni szigorúan TILOS! Különben sistergő, szikrát-hányó sárkánnyá válhat a kedvenc okoskütyüd. 

- nem fog magától kiszáradni, sőt... lásd első pont. Nem, a rizs, a fékolaj és a hajszárító sem megoldás. Teljesen szét kell szedni a telefont és speciális folyadékokkal lehet megtisztítani és kiszárítani. Ha nincs otthon ilyened, és még nem szettél cafatjaira mobilt, akkor ez első körben nem a Te pályád. Ha még látni akarod a fotóid, kontaktjaid ne most próbáld meg megtanulni ezt a kényes műveletet. 

 img_6018.JPG

Ha már áramtalanítva és megtisztítva is van a készülék: 

A precíz összeszerelés után jöhet a varázslat, azaz a kapcsolat felvétele a telefonnal. Ha nem megy szép szóval (márpedig többnyire nem megy, mert a beázást eléggé zokon szokták venni ezek az okos telefonok), jöhet a recovery és boot menüs hátsó ajtón való besurranás. 

Ehhez speciális programokra és egy kis gyakorlatra lesz szükséged, amit szintén nem javaslunk a saját telefonodon megtanulni. Elég sok készüléket kell totál gallyra vágni, hogy aztán megtanuld ennek a mikéntjét. 

 img_6019.JPG

Tudom, ma már mindenről van egy Youtube videó... 

De azért ehhez speciális eszközökre is szükség van, ezért a legjobb amit tehetsz, ha Andrásra bízod a kényes műveletet!

 

43879290_338891086680938_6128632728951717888_n.jpg