DIA 2.

Szeretek diát mentegetni, pepecselős, de egész kalandok rajzolódnak ki az ember előtt.

Természetesen fontos a diszkréció, tehát semi pikáns részlet nem nem fog munkáimmal kapcsolatban kiszivárogni, de jó érzés látni például a nyolcvanas évekbeli családi bulikon a régi kötelező kellékeket: A tere-fere kekszek, az üveg-üveges Pepsik, a háttérben álló zsigák és trabik, hihetetlen mód átjön a hangulat:

-Egyik hatszáz darabos diás munkámnál egy család európa szinte összes folyóvizét végigtúrázta. Végig vadkempingezés, esszük amit fogunk, elektronikaként a fényképezőgép meg az elemlámpa volt náluk. Fantasztikus lehetett úgy felnőni. És 25 év után elhozza nekem a diákat a képeken 10 éves kislány, hogy örömet szerezhessen a családjának.

-Már több életművet is sikerült feldolgozni, gyakori, hogy a nagypapa több tucat negatívtekercsét hozzák el az unokák mentésre, hogy aranylakodalomra ezt adják ajándékba. A képeket mi látjuk először, mert papírképeket nem készíttettek, csak a filmek hívása történt meg. Fontos megjegyezni, hogy ha előhívatlan film van még otthon, javasoljuk minél hamarabb feldolgoztatni, mert már többször előfordult, hogy elküldtük hívásra, de már nem volt semmi menthető a tekercseken.