Mi az a fotómozaik?

A fotómozaik egy kép, melyet kis képek alkotnak. Ügyfeleink ajándékba szokták készíttetni szeretteiknek. Mivel a nagy képet kis képekből számolja össze egy program, akkor lesz igazán mutatós, ha nagy méretben lesz kinyomtatva. Meg kell tartani az arany középutat: A nagy kép kivehető legyen, viszont ha az ember közel megy, a kis képeknek is felismerhetőeknek kell lenniük. Minél nagyobb tehát a nyomat, annál részletgazdagabb tud lenni a nagy kép (tehát több kis képet tartalmazhat).

 foto mosaic emlekmento.com 1.jpg

Mozaikot színes, és egyszínű képekből is elő lehet állítani. Sokan gondolják, hogy pl. egy 2000 képet tartalmazó mozaikhoz 2000 különböző fényképet kell elhozni, hogy összeálljon, és élvezhető legyen a végső kép, de általában 200-300 kép elegendő szokott lenni egy megfelelően változatos képhez. A mozaikkészítő program először elemzi a forrásmappát, hogy adott fényképek milyen színértéket kapjanak, esetleg egy-egy kép használható-e színátmenetként. Majd annyira módosítja a kiinduló képeket, hogy hiányzó színértéket is felvehessen egy adott kép, hogy teljes legyen a paletta, amiből szemezgethet: némely képeket vízszintesen, vagy függőlegesen tükröz, és állít a fényerejükön, ha szükséges.

 

Ahhoz, hogy egy minőségi nyomat készüljön, legalább 300 dpi-n érdemes dolgozni, tehát ha az ügyfél A/3-as méretű képet szeretne, mi egy 297*420 mm méretű, 300 dpi felbontású képfile-t számoltatunk ki a számítógéppel. 2000 képkockához mindenképp fel kell használni többször is egy képet, be tudjuk állítani, hogy egy képet hány kocka kihagyással használhat fel újra a program.

 foto mosaic 2 emlekmento.com.jpg

Képként kinyomtatva, keretezve mutatós, egyedi ajándék. Ha nincs egy megbízható, és korrekt áron dolgozó bevált nyomdája, szívesen ajánljuk partnerünket, az ABC Dekor-t (www.abcdekor.hu). Ők a keretezést, és fotóminőségű poszter nyomtatást is vállalják, akár rövid határidővel is.

 

 

Emlékmentő Kft.

36/70-636-6092

http://www.emlekmento.com

 

 

fotómozaik, kép, mozaik, ajándék
video, videokazetta, video kazetta, digitalizálás kazettáról, dv digitalizálás, film digitalizálás, film digitalizálása, filmek digitalizálása, hdv kazetta digitalizálás, hi 8 digitalizálás, kazetta, kazetta digitalizálás, kazetta másolás cd re, kazettáról cd re másolás, mini dv digitalizálás, mini dv kazetta digitalizálás, vhs archiválás, vhs digitalizálás, vhs digitalizálás dvd re, vhs digitalizálása, vhs dvdre, vhs kazetta digitalizálás, vhs kazetta digitalizálása, vhs másolása dvd re, vhs ről dvd, vhs ről dvd re, vhs ről dvd re másolás, vhs ről pc re, vhs-c kazetta digitalizálás, vhsről dvdre, video digitalizalas, video digitalizálás, video digitalizálása, video kazetta digitalizálás, videodigitalizálás, videokazetta digitalizálás, videokazetta digitalizálása, videó digitalizálás, videó digitalizálása, videókazetta digitalizálás, adathordozó, adatvesztés, adatmentés, merevlemez, dokumentálás