Fél-butamobilok, avagy a modern nyomógombosok..

Ezek a készülékek képviselik az átmenetet az okosfunkciók nélküli telefonok (telefonálásra, SMS írásra alkalmasak döntően) és az érintőkijelzős okostelefonok közt. Smybian, vagy Bada operációs rendszerrel futottak. Ezeken, ha nem is túl kényelmesen, lehetett internetezni, levelezni, közösségi oldalakat látogatni. Képesek voltak, ha nem is túl nagy felbontáson, de fotózni, és olykor még a memóriájuk is bővíthető volt SD kártyával! Az üzemidejük kiváló, mivel nincs hatalmas kijelzőjük, amit ki kell világítani, nem kell beléjük nagy teljesítményű processzor, ami a zökkenőmentes nagyfelbontású megjelenítésért felel, és nem kapcsolódnak wifire, ami további energiát igényel.

Érvek mellettük:
-Elfér egy zsebben
-Sokáig bírja az akkumulátora
-Könnyű megszokni a működését
-Olcsó
-Strapabíró
-Alap internetes funkciók itt is elérhetőek (gmail, facebook, twitter, opera mini)
-Nem okoz függőséget
-FM rádió (sok okos mobilból kihagyják)

Érvek ellenük:
-Sokkal kevesebb funkciója van mint az okostelefonoknak
-Rosszabb kamerával rendelkezik(ha van egyáltalán rajta)
-Kevesebb alkalmazás
-Nem alkalmas wifi kapcsolatra
-Akik a hatalmas kijelzős okostelefont sem találják meg a táskájukban, azoknak egy ilyen, jóval kisebb telefon előkerítése teljesen esélytelen lesz.
-Hiányzik számtalan ingyenes kapcsolattartási lehetőség

Szerencsére ezeket a mobilokat is lehet menteni, SMS-eket, SIM-es telefonszámokat mindenképpen, sőt ezeket az adatokat akár át is tudjuk költöztetni okostelefonra!

A probléma amivel hozzánk fordultak: Betört kijelző és bekapcsolt billentyűzár egy Symbianos Nokián.

Nagyon sok szoftverrel rendelkezünk, így sikerült arra kényszeríteni a  telefont, hogy álljon át nokia avagy pc suite módba, feloldottuk,  így sikeresen lementettünk mindent és az ügyfelünknek nagy megnyugvására sikerült elvinni az adatokat bizonyítéknak a bíróságra.

De van lehetőség például sms és hívás lista txt-be való mentésére is, ezek akkor nagyon fontosak, ha ügyfelünk egy bizonyítási eljárásban szeretné felhasználni a telefon adatait.

Betört, elromlott, vagy csak újat vettél? Ne mondj le az adataidról, az esetek többségében, ha a telefon bekapcsol, menthetőek az adatok, keresd az Emlékmentőt a Westendben!

Itt olvashatsz a mobil mentés szolgáltatásunkról bővebben:

https://emlekmento.com/hu/mentes-mobiltelefonrol/mobil-cim