Windows Phone - rövid ismertető

Windows Phone a Microsoft által fejlesztett mobil operációs rendszer, amelynek elődje a Windows mobil volt, ami sajnos nem vált túl sikeressé. Itt ellentétben az Android és Apple termékeihez képest a tableteken nem ugyan az a rendszer fut hanem a jól ismert Windows 8.1(10)  avagy Windows RT.

A Windows Phone-t 2010 októberében kezdték el forgalmazni Nokia Lumia néven mivel felvásárolták a Nokia egy nagy részlegét.

A legújabb verzió a Windows Phone 8.1, de már letőlthető a 10-es verzió.

Amit a Windows Phone előnyének tekinthetünk:

-Az élő csempés kezelő felület jól átlátható és hasznos információkkal láthat el.

-A képernyő egyedileg színezhető, méreteit könnyen alakíthatjuk.

-A rendszer letisztult, és nagyon stabil, mivel csak windows telefonokon fut, rájuk lett tervezve.

-Magas megapixel számmal rendelkező, remek minőségű kamerákkal kaphatóak a zászlóshajó készülékek.

-A telefonon elérhető a Microsoft Office 2010 mobil változata Worddel, Excellel, PowerPointtal, OneNote-tal és SharePointtal.
 
Ami a hátránya egy ilyen készüléknek:

-Kevés az alkalmazás, és a meglévők is sokkal gyengébb funkciókkal vannak ellátva, mint az IOS- Android változatok. Ez remélhetőleg a Windows 10 érkezésével gyökeresen megváltozik a fejlesztők ígérete szerint, mivel egy pc-re megírt programot egyszerű lesz portolni telefonra.
-Az adataink nehézkes átvitele egy másik rendszerű telefonra, de ezt is megoldják az Emlékmentőben :) Egyes modelleknél nehézkes a multimédia fel és letöltése.

A Lumia 650 várhatóan a Microsoft utolsó Lumia telefonja lesz; a márkanevet még a Nokia találta ki, mielőtt a Microsoft 7,2 milliárd dollárért felvásárolta őket. A cég mobiljai a jövőben várhatóan Surface néven futnak majd; ilyen márkanéven kínálja a Microsoft a tabletjeit és laptopjait is.

Nagyon sok ügyfelünk úgy érkezik, hogy minden mobil boltból elküldték őt, mert nincs arra lehetőség, hogy a névjegyeket lementsék és azt egy új mobilra áthelyezzék.
Szerencsére erre az értesülésre nap mint nap rácáfolunk! Nem csak a névjegyek menthetők le, hanem egyes windows telefonokról akár az sms- is átvihető egy másik készülékre, de az sem jelent problémát ha esetleg a kijelző betört, mert erre is van kiforrott módszerünk, hogy adatokat menthessünk.

Betört, elromlott, vagy csak újat vettél? Ne mondj le az adataidról, az esetek többségében, ha a telefon bekapcsol, menthetőek az adatok, keresd az Emlékmentőt a Westendben!

 

Itt olvashatsz a mobil mentés szolgáltatásunkról bővebben:

https://emlekmento.com/hu/mentes-mobiltelefonrol/mobil-cim